Vaterpolisti Starog Grada ostvarili su veoma važnu pobedu u devetom kolu Prve A lige Srbije i tako su na najbolji mogući način završili 2022. godinu. Ekipa Vladimira Markovića savladala je u devetom kolu Banjicu rezultatom 12:11, pa je tako zadržala drugo mesto na tabeli pred polusezonsku pauzu.

Stari Grad je jako loše otvorio meč, pa je Banjica posle osam minuta vodila sa veoma ubedljivih 5:0. Međutim, puleni Vladimira Markovića su, na čelu sa trenerom, verovali da mogu do preokreta i na kraju su uspeli u poslednjem napadu da dođu do sva tri boda.

Crno-beli su u drugom minutu postigli prvi gol, ali su odigrali furiozno u poslednja dva i po minuta prvog perioda, kada su sa još četiri gola došli do ubedljivih 5:0. Održavali su gosti tu prednost sve do završnice prvog poluvremena, kada je Stari Grad sa dve vezana gola smanjio na 6:3.

Sjajan početak treće četvrtine vratio je neizvesnost u utakmicu, pošto su domaći vaterpolisti prišli na samo gol zaostatka. Međutim, Banjica je održavala gol do dva razlike do sredine četvrtog perioda. Tada su puleni trenera Markovića stigli do 10:10, ali je Banjica relativno brzo stigla do nove prednosti. Usledio je pogodak za izjednačenje raspoloženog Mihajla Pavlovića, a potom, u poslednjem napadu i gol Pavla Radića za veliku pobedu Starog Grada.

Mihailo Pavlović je bio najefikasniji sa četiri gola, dok su Aleksa Popović i Pavle Radić postigli po dva gola.

Stari grad – Banjica 12:11 (0:5, 3:1, 5:3, 4:2)

STARI GRAD: Belopavlović, Popović 2, Ilić, Stamatov 1, Pavlović 4, Ilić 1, Arsin, Kujović, Rađen 1, Mitrović, Ćokvani 1, Radić 2, Aleksić, Marjanović. Trener: Marković.

BANJICA: Dimković, Adamović 2, Gopčević, Krdžalin, Spasojević, Andrijašević, Čerkez 1, Đokanović 1, Udovičić 1, Dimić 1, Ilić, Kutajar 4, Bošković, Krstić 1. Trener: Čupić.