U sklopu priprema za nastavak sezone u Prvoj A ligi Srbije, vaterpolisti Starog Grada boravili su od 12. do 17. januara u Istanbulu. Ekipu Vladimira Markovića ugostila je turska Enka, sa kojom je Stari Grad sparingovao i tako se uigravao za nastavak takmičenja, koji je zakazan za naredni vikend.

Stari Grad je prvi deo sezone u Prvoj A ligi završio na drugom mestu sa 20 bodova, dva manje od Taša, koji je lider, a ujedno i jedini tim koji je naneo poraz klubu sa Dorćola. Protivnik Starog Grada u desetom kolu 28. januara biće Sava u Šapcu.

Vladimir Marković je u Istanbul poveo 13 igrača, a na spisku su bili: Milutin Belopavlović, Dragan Marjanović, Ognjen Ilić, Mihajlo Pavlović, Marko Ilić, Luka Arsin, Branko Kujović, Marko Josijević, Arsenije Mitrović, Luka Čikovani, Pavle Radić, Mateja Cerović i David Čeidze, novi Gruzijac u redovima Starog Grada i kapiten juniorske reprezentacije Gruzije.

Pripreme u Istanbulu zbog bolesti su propustili Aleksa Popović i Luka Stamatov, kao i najiskusniji igrač kluba, Nikola Rađen, koji će i u nastavku sezone nositi kapicu Starog Grada.