U prvoj utakmici u 2023. godini, vaterpolisti Starog Grada pobedili su u Šapcu Savu rezultatom 9:4 i tako su na najbolji način započeli godinu, pošto su tom pobedom preuzeli lidersku poziciju u Prvoj A ligi Srbije.

Naime, ekipa Taša, koja je do ovog kola bila lider sa dva boda više od kluba sa Dorćola, poražena je u Bečeju, pa sada Stari Grad ima bod više i prvi je na tabeli.

Šapčani su koliko-toliko parirali u prvom poluvremenu. Sredinom druge četvrtine bilo je 2:2, a potom su gosti preko Arsenija Mitrovića i Luke Čikovanija stigli do 4:2, koliko je bilo na poluvremenu. Čikovani i Luka Arsin su nastavili seriju, te je dva minuta pre kraja trećeg dela meča bilo ubedljivih 7:2 i ekipa Vladimira Markovića je rutinski privela meč kraju.

Najefikasniji je bio Gruzijac, Luka Čikovani, sa četiri gola, dok je u kapici Starog Grada debitovao još jedan Gruzijac, David Čeidze.

Sava – Stari grad 4:9 (1:1, 1:3, 1:4, 1:1)

SAVA: Vukadinović, Novaković 2, Banić 1, Mićanović, Isailović, Jezdimirović, Trbović, Janković, Pantelić, Lazić, M. Zec 1, B. Zec, Alimpić, Vasić. Trener: Mandić.

STARI GRAD: Belopavlović, Popović 1, Čeidze, Stamatov, Pavlović 1, Ilić, Arsin 1, Kujović, Milak, Mitrović 1, Čikovani 4, Vujić, Marjanović. Trener: Marković.