U derbiju 12. kola Prve A lige Srbije, vaterpolisti Starog Grada poraženi su od Zemuna rezultatom 13:10. Ekipa koju predvodi Vladimir Marković ovim porazom je pala na treće mesto, pošto Zemun sada ima bod, a Taš dva boda više od kluba sa Dorćola.

Zemun je dobro otvorio meč, poveo je u četvrtom minutu sa 2:0 i prednost od dva gola je održavao praktično do kraja prvog poluvremena, s tim da je u jednom momentu domaći sastav imao i vođstvo od 6:3.

U nastavku meča bolje su zaigrali vaterpolisti Starog Grada. Najpre je početkom trećeg perioda na 6:5 smanjio Mihajlo Pavlović, inače najbolji strelac gostiju u ovom meču sa tri postignuta gola, da bi potom Arsenije Mitrović doneo prvo izjednačenje na meču, a nešto kasnije je Luka Čikovani pogodio i za prvo, ispostaviće se i jedino vođstvo Starog Grada u ovom susretu.

Brzo je Zemun preokrenuo, a potom se igralo gol za gol. Domaćin je dolazio do vođstva, Stari Grad je pogađao za izjednačenje. Međutim, Zemunci su u četvrtoj četvrtini ponovo stigli do dva gola prednosti, a na 1:44 do kraja meča su postavili i konačnih 13:10.

Pavlović je postigao tri gola, dok su Popović, Stamatov, Ilić, Arsin, Mitrović, Čikovani i Radić dodali po jedan.

Zemun – Stari grad 13:10 (4:2, 2:2, 3:5, 4:1)

ZEMUN: Tanović, Petrović, Jović 2, Kovačević 2, Knežević, Stanojević, Stefanović, Mihailović, Jovanović, Đurić, Trajković 4, Kovačević, Damjanović, Japundžić 5. Trener Vasiljević.

STARI GRAD: Belopavlović,Popović 1, Heidze , Stamatov 1, Pavlović 3, Ilić 1, Arsin 1, Kujović, Stanić, Mitrović 1, Čikvani 1, Radić 1, Vujanić , Momčilović. Trener: Marković.