U velikom derbiju 15. kola Prve A lige Srbije, vaterpolisti Starog Grada pobedili su prvoplasirani Taš rezultatom 7:6 i tako su se vratili na lidersku poziciju, pošto je Zemun, koji je do ovog kola bio ispred kluba sa Dorćola sa bodom više, odigrao nerešeno sa Banjicom (14:14).

Stari Grad je poveo u šestom minutu golom Arsenija Mitrovića, da bi u samoj završnici prvog perioda Taš poravnao. Domaći su bolje otvorili i drugi period, pa su Aleksa Popović i Mitrović povisili na 3:1. Tu prednost Stari Grad je održavao do kraja prvog poluvremena (4:2), ali je Taš sredinom trećeg perioda uspeo da se vrati i izjednači na 4:4.

Međutim, u završnici tog perioda, Pavlović i Ilić si vratili Starom Gradu dva gola razlike. Ta prednost bila je aktuelna i u poslednja dva minuta posle novog, trećeg gola Mitrovića za 7:5. Minut i 14 sekundi pre kraja Taš je postavio konačnih 7:6, a posle velike neizvesnosti Stari Grad je došao do važne pobede i prvog mesta na tabeli, tri kola pre završetka takmičenja.

Stari Grad je trenutno lider sa 35 bodova, Taš i Zemun imaju po 34 i do kraja takmičenja će se voditi velika borba za prva dva mesta. Prema propozicijama, klub koji takmičenje završi na prvom mestu ostvariće plasman u viši rang takmičenja, odnosno Super ligu Srbije, dok će drugoplasirani tim igrati u plej-autu sa devetoplasiranom ekipom Super lige Srbije.

Klub sa Dorćola će u poslednja tri kola igrati protiv ŽAK-a u gostima, potom će dočekati Valjevo i na kraju, u verovatno najvažnijoj utakmici ove sezone, gostuje na Bajnici. U istom kolu će Taš dočekati Zemun.

Stari grad – Taš 7:6 (1:1, 3:1, 2:3, 1:1)

STARI GRAD: Belopavlović, Popović 1, Čeidze, Momčilović, Pavlović 1, Ilić 1, Arsin, Kujović, Rađen 1, Mitrović 3, Stanić, Radić, Cerović, Marjanović. Trener Mijalkovski.

TAŠ: Plavec, Petrović 1, Kazanski, Aleksić 1, F.Šuberić, Radić 4, Sarić, Andrejević, Banović, Šećerović, J.Šuberić, Acković, Sretković, Cvetković. Trener Ljubenović.