Vaterpolisti Starog Grada ostvarili su još jednu pobedu u Prvoj A ligi Srbije i tako su stigli na samo jedan korak od povratka u Super ligu Srbije. Naime, ekipa koju predvodi Zoran Mijalkovski u 17. kolu je savladala Valjevo 18:11 i tako je zadržala prednost na tabeli u odnosu na Taš, ali se meč sezone igra na Banjici.

Stari Grad u 18. kolu gostuje crno-belima, dok se u još jednom derbiju, koji odlučuje o drugom mestu i baražu, sastaju Zemun i Taš.

Valjevci su pretrpeli svih 16 poraza do sada, ali su na Dorćolu pružili odličan otpor. U prvih osam minuta ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na prvi odmor se otišlo sa nerešenih 4:4. Potom su domaći napravili seriju od tri gola i prvi put stigli do veće prednosti, ali je Valjevo prišlo na „-2“ i na poluvremenu je rezultat bio 8:6.

Pokušao je Stari Grad da slomi otpor rivala u trećem periodu, u jednom momentu je imao i pet golova razlike, ali je Jovanović sa dva gola u završnici smanjio na 12:9. Međutim, sve dileme otklonjene su u prvim minutima četvrte četvrtine, Stari Grad je nastavio da rešeta mrežu, došao do sedam golova razlike i tu prednost nijs ispuštao.

Luka Čikovani je briljirao sa sedam postignutih golova, dok su Aleksa Popović, David Čeidze, Pavle Radić i Arsenije Mitrović postigli po dva.

Stari grad – Valjevo 18:11 (4:4, 4:2, 4:3, 5:2)

Bazen „25. maj MGM“. Sudije: Čerović i Beljin. Isključenja: Stari grad 4, Valjevo 5. Peterci: Valjevo 3 (3).

STARI GRAD: Belopavlović, Popović 2, Čeidze 2, Jakovljević, Milak 1, Ilić 1, Arsin, Kujović, Momčilović, Mitrović 2, Čikovani 7, Radić 2, Cerović, Marjanović 1. Trener: Mijalkovski.

VALJEVO: Stojiljković, Popović, Mitrović 4, Panić 1, Đurišić, Milošević 2, Simeunović, Jovanović 2, Jovanović 1, Vujić 1, Srećković, Pavić. Trener: Petić