Vaterpolisti Starog Grada poraženi su nesrećno u najvažnijoj utakmici u poslednjih nekoliko godina.

Naime, u poslednjem, 18. kolu Prve A lige Srbije, klub sa Dorćola izgubio je na Banjici 12:11, tako što je primio dva gola u poslednjih devet sekundi.

Starom Gradu je u ovom meču bila bitna pobeda, kako bi zadržao prvo mesto na tabeli i tako izborio plasman u Super ligu Srbije, ali će o tome ipak odlučivati meč na Tašmajdanu, gde se u nedelju sastaju drugoplasirani Taš i trećeplasirani Zemun. Taš će u slučaju pobede ili remija preuzeti prvo mesto, dok će Stari Grad igrati u baražu sa Proleterom, dok bi Zemun pobedom u tom susretu izborio baraž, a Stari Grad direktan plasman u viši rang takmičenja.

Ekipa Zorana Mijalkovskog bila je blizu pobede na Banjici. Posle egal borbe u prvom poluvremenu, gde je Banjica više puta imala minimalnu prednost, a potom i Stari Grad posle preokreta u završnici druge četvrtine (8:6), gosti su u trećem delu meča prvi put poveli sa tri gola prednosti (9:6). Gol do dva razlike Stari Grad je održavao do četvrte četvrtine. Pet minuta pre kraja crno-beli su smanjili na 11:10, a potom je usledila velika drama u završnici.

Pola minuta pre kraja, Banjica je krenula u napad sa svih sedam igrača. Stari Grad je uspeo da se odbrani na kratko, a kada je lopta došla do jednog igrača Starog Grada, on je u najboljoj nameri greškom dodao loptu protivničkom golmanu, koji je bio odmah pored čuvara mreže Starog Grada. Golman crno-belih, Dimković, iskoristio je taj poklon i izjednačio na 11:11.

Kako Starom Gradu remi nije odgovarao, pokušao je u preostalih devet sekundi sa sedmoricom igrača u napadu da stigne do gola, ali se Banjica odbranila, a potom je Gopčević šutirao na prazan gol i doneo pobedu crno-belima.

Banjica – Stari grad 12:11 (4:4, 2:4, 2:2, 4:1)

Bazen Banjica. Sudije: Pavlović i Balažević. Isključenja: Banjica 6, Stari grad 4. Peterci: Stari grad 4.

BANJICA: Dimković 1, Adamović, Gopčević 2, Krdžalin, Spasović, Niković 1, Čerkez 1, Đokanović 1, Stajić, Dimić, Ilić 3, Kanepa 1, Bojković, Krstić 2. Trener Čupić.

STARI GRAD: Belopavlović, Popović 3, Čeidze, Momčilović, Pavlović 4, Ilić, Arsin, Kujović, Rađen, Mitrović 3, Čikovani 1, Radić, Cerović, Marjanović. Trener: Mijalkovski.