Vaterpolo klub Stari Grad biće u novoj sezoni član Super lige Srbije, čiji je format promenjen i broj klubova je povećan sa deset na dvanaest, a početak sezone zakazan je za 16. septembar.

Klub sa Dorćola je u prošloj sezoni, kao član Prve A lige Srbije, bio na korak od direktno plasmana u viši rang takmičenja, ali je u poslednjem kolu regularnog dela takmičenja poražen na Banjici (12:11), dok je u baražu dva puta izgubio od Proletera.

Međutim, ono što je Stari Grad zaslužio dobrim igrama u bazenu prošle sezone, dobio je novim formatom takmičenja, čiji član je već bio u sezonama 16/17, 18/19 i 20/21.

Timovi u Super ligi će biti podeljeni u dve grupe po šest klubova. Stari Grad će igrati u grupi A sa Novim Beogradom, Partizanom, Šapcem, Vojvodinom i Proleterom, dok su u grupi B Crvena zvezda, Radnički, Valis, NBG Vukovi, Taš i Nais.

U ligaškom delu klubovi će igrati po jednokružnom sistemu od 16. septembra do 25. novembra. Posle ovoga sledi formiranje grupa od prvog do šestog, odnosno od sedmog do dvanaestog mesta. U novoformiranim grupama ekipe će igrati dvokružno sa timovima sa kojima se nisu ranije susreli, dok će protiv ekipa sa kojima su već igrali odigrati samo jedan meč, a domaćin će biti onaj klub koji je u prvoj utakmici bio gost.