U prvom kolu grupe od 7. do 12. mesta u Super ligi Srbije, a ujedno i prvoj utakmici u 2024. godini, vaterpolisti Starog Grada poraženi su na svom bazenu od Valisa rezultatom 12:10.

Valjevci su dobro otvorili meč, pa su početkom druge četvrtine vodili sa 3:1, posle golova Radanovića, Rogača i Kovačevića. Usledio je potom i period bolje igre Starog Grada, koji je preko Tonkovića, Nešića i Luke Gligorijevića došao do potpunog preokreta i u jednom trenutku je rezultat bio 6:3 u korist domaće ekipe. Međutim, Valis je uspeo u trećem periodu da dođe do izjednačenja, a potom preko Radanovića i Kasuma i do novog preokreta (8:6). Gligorijević je smanjio na gol zaostatka, da bi Kasum vratio „+2“ (9:7).

Bivši igrač Valisa, Nikola Nikolov, izjednačio je na 9:9 u četvrtoj četvrtini, ali Stari Grad nije uspeo da iskoristi momentum, pa su gosti poveli 12:9 66 sekundi pre kraja i sve je bilo rešeno.

Stari grad – Valis 10:12 (1:2, 3:1, 3:6, 3:3)

Bazen SRC „Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Radović i Prlić. Isključenja: Stari grad 9, Valis 15. Peterci: Stari grad 2, Valis 3.

STARI GRAD: Belfanbajev, Asanović 1, Pantelić, Marković, Tonković 2, Latinović, Arsin, Gligorijević 3, Soldatović 1, Nešić 2, Bolović, Nikolov 2, Sretković, Marjanović. Trener: Mijalkovski.

VALIS: Vlahović, Čabrilo, Dončić, Obradović, Rogač 2, Arsović, Radanović 2, Kasum 2, Krstić 1, Kovačević 3, Baucalo, Juna, Tomić, Poznanović 1. Trener Saković.